Helppoa tallityötä

Esittelemme tällä sivulla erilaisia tallitöitä helpottavia ratkaisuja, jotka liittyvät esimerkiksi tallimallin valintaan, katoksiin, ruokintaan ja lannanpoistoon. Hyödynnämme suunnittelemissamme talleissa runsaasti erilaista automatiikkaa, jonka avulla voidaan helpottaa lannanpoistoa, tarhausta, ruokintaa sekä tallin puhtaanapitotoimenpiteitä. Samalla voidaan vähentää tallilla työskentelevien henkilöiden työn fyysistä kuormittavuutta sekä aikaa, joka töihin menee. Laskemme sinulle mielellämme esimerkiksi, kauanko vaikkapa ruokinta-automaatilta kuluu aikaa kunnes se maksaa itse itsensä takaisin. Tallitöitä voi helpottaa erilaisten automaattisten koneiden lisäksi myös pienten käytännön vinkkien avulla. Kun tallityöt helpottavat ja vievät aikaisempaa vähemmän aikaa, jää hevosharrastajalle ja –yrittäjälle aikaisempaa enemmän aikaa nauttia itse harrastuksen tai yritystoiminnan pääasiasta – hevosista!

Tallimallit

Jos valitset tallisi malliksi karsinatallin, voidaan tällaiseen talliin rakentaa yksi tai kaksi käytävää. Jos hevosia on paljon, kannattaa käytäviä tehdä kaksi, jotta kulkuetäisyyksistä ei tulisi liian pitkiä. Voit myös jakaa kaksi käytävää sisältävässä tallissa yksityiset hevosenomistajat sekä ratsastuskoulun asiakkaat eri käytäville. Tallin työrutiineja helpottavat erilaisten pisteiden oikeanlainen sijoittelu; esimerkiksi kuivike- ja rehuvarasto kannattaa sijoittaa käytävien väliin, jotta työrutiineista tulisi mahdollisimman helppoja ja sujuvia.

Pihatto saattaa olla erinomainen ratkaisu, jos haluat kasvattaa varsoja laumoissa, joissa niillä on ikätovereidensa seuraa. Pihatto on usein helppohoitoisempi kuin tavallinen talli. Kestokuivikepohja pihatossa on helppohoitoinen ja ruokinnassa voidaan käyttää apuna ruokinta-automaattia ja vesihuollossa vesiautomaatteja.
Aktiivitallissa hevosten hoitoa helpottavat heinäautomaatti,väkirehupiste, vesipiste, erillinen makuuhalli sekä erillinen piehtarointialue. Ruokinta on automaattista ja koneellista. Hevosten kauloihin on asetettu aktiivitallissa pannat, joiden avulla automaatti tunnistaa kunkin hevosen osaten jakaa juuri kyseiselle hevoselle sopivan ruoka-annoksen. Lannan keräämiseen käytetään aktiivitallissa joko lantaimuria tai pienkuormaajan kauhaa.
Koneellisesti tyhjättävä talli tarjoaa tallin, jossa korostuvat helppohoitoisuus sekä hyvät työskentelyolosuhteet. Tässä tallimallissa karsinat tyhjätään traktorilla.

Tallitöitä helpottavia ratkaisuja

Erilaisin automaattisin ratkaisuin voidaan helpottaa tallitöitä huomattavasti ja säästää näin aikaa. Esimerkiksi hevosten ruokinta ja lannanluonti ovat töitä, jotka voidaan tarvittaessa hoitaa koneellisesti ja automaattisesti. Tallitöitä helpottavia ratkaisuja on saatavilla runsaasti erilaisia – tallitöitä helpottavia ratkaisuja ovat esimerkiksi:

– Erilaiset katokset
– Väkirehuautomaatti
– Ruokintasukkula
– Heinäautomaatit
– Ruokintakatokset ja –häkit
– Slow feeder –heinähäkit
– Ruokintakärryt
– Mönkijä
– Lattianlakaisukone
– Sangot sekä
– Koneellinen lannanpoisto esimerkiksi lantaimurilla, lantaraappaimurilla, lantaraapalla tai pienkuormaajalla.

Kerromme näistä vaihtoehdoista mielellämme sinulle lisää! Älä siis epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löydät ”Yhteystiedot”-nimiseltä sivulta.

Käytännön vinkkejä

Suosittelemme olkipelletin käyttöä karsinoiden kuivitusmateriaalina, koska näin karsinoista tulevan tavaran määrä vähenee huomattavasti ja näin siivoamiseen kuluva aika vähenee. Kiinnitä huomiota myös siihen, että käyttämäsi kuivike on laadukasta! Lantala kannattaa rakentaa niin, että voit tyhjentää lantakärryn alaspäin. Kuivikeseparaattorin käyttö vähentää tarvittavien kuivikkeiden määrää 40-45%. Huoltokärryon näppärä väline hoitotarvikkeiden siirtämiseen varastotiloista karsinan eteen. Teollisuuspesukone on näppärä hevosten loimien sekä satulahuopien pesua varten ja kevyesti työnnettävä suurpaalivaunu helpottaa hevosten ruokintaa! Hevosten rehuille kannattaa varata omat astiansa sekä sopivan kokoiset mitat. Ruokintaluukut karsinoiden edessä helpottavat hevosten ruuan jakamista.

Kysy lisää hevostallien hoitoa helpottavista laitteista ja käytännön toimista asiantuntevalta asiakaspalvelultamme, jonka yhteystiedot löytyvät sivulta ”Yhteystiedot”. Kerromme sinulle mielellämme lisää; olemme sitä mieltä, että tallitöistä säästetty aika on aikaa, jonka voimme käyttää itse hevosten hyväksi! Usein sanotaan, että aika on rahaa, mutta aika on myös pääomaa, jota voi käyttää hyväksi kovin monin eri tavoin, kun aikaa säästyy rutiininomaisista hoitotoimenpiteistä automaattisten koneiden avulla! Säästetään siis yhdessä aikaasi ja käytetään se näiden maailman kenties uljaimpien eläinten – hevosten – hyväksi!